Hvor lang tid varer en behandling?
En behandling varer cirka 50 minutter alt inklusive, dvs. afklædning, behandling, påklædning, behandling, betaling.
For mig er behandlingstiden et vigtigt element, og derfor afsætter jeg altid en hel time til mine behandlinger, så der er lidt luft, og du altid kan regne med at komme ind til behandling til den aftalte tid.
Det er uhyre sjældent, jeg overskrider tiden, de to gange det er sket, har det været en klient, der havde det dårligt, og jeg vurderede det fornuftigt for klienten at modtage ekstra omsorg.
Ved første konsultation taler vi om sygdom, symptomer, diagnose, medicin, lidt livshistorie, ubalancer i kroppen og behov for behandling.
Derefter undersøges der med indføling og tryk forskellige steder på din krop, hvor dine ubalancer er, og behandlingen er langsomt i gang. Hvert behandlingsforløb er individuelt tilpasset.
Hvad er processen for nye klienter?
Du er meget velkommen til at sende en mail eller ringe til mig, om lige præcis dét du går med, også selvom du allerede har fundet svar på min hjemmeside. Når du har booket en tid, får du umiddelbart efter en bekræftelse på din tid.
Herefter er der ikke andet end at møde op og kom gerne lidt tid før, det kan for nogle være kringlet at finde, der er venteområdet såvel til højre som til venstre for klinikken indgangsdør.
Venligst tag plads indtil jeg kommer og henter dig, jeg har ikke et separat ventelokale, så man træder direkte ind i klinikken, som skrevet jeg kommer og henter dig.
Du skal ikke medbringe noget af nogen art, hverken tæppe eller lagen.
Jeg giver mig god tid til at høre mere om dig, skavanker, helbred, medicin, kost, dit liv i almindelighed – herefter går behandlingen langsomt i gang.
Når behandlingen er færdig, får du lidt tid til at ligge og sunde dig på briksen, herefter kan du tage tøj på, måske du har spørgsmål, det ksn også være jeg har et forslag eller to inden vi siger farvel for denne gang, hov nej du skal lige betale inden og nogle vælger på stedet at bestille tid til næste behandling.
Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Antallet af behandlinger varierer meget fra person til person, før du oplever en mærkbar effekt, og opnår det ønskede mål med behandlingerne. Det afhænger blandt andet af, hvilke symptomer, ubalancer, lidelser du har, hvor længe og hvor massivt det har sat sig.
Og det er også sådan, at der er tale om et samarbejde omkring din behandling, jeg ser meget frem til at være en del af din bedring og forandring.
Nogle oplever en mærkbar effekt allerede efter første behandling, mens andre mærker de første positive resultater efter 2-3 behandlinger. De fleste oplever en positiv forandring allerede under og efter første behandling.
Hvad koster kropsterapi?
Prisen på kropsterapi kan du se her:
Hvad er Body-sds kropsterapi?
Mit afsæt for mine behandlinger er Body-sds, jeg er uddannet kropsterapeut hos Body-sds A/S, København, et helt unikt behandlingssystem med fremragende resultater på fysiske som psykiske ubalancer i kroppen.
Selve behandlingen består af forskellige pulserende massageteknikker i kombination med åndedrætsteknikker, som du bliver vejledt i. Jeg benytter mig også af akupressur og zoneterapi samt mobiliserende ledfrigørelse. Jeg bruger en lang række gennemprøvede behandlingsmetoder, teorier og håndgreb som med succes har ændret livet for mange mennesker. Hver eneste behandling er tilpasset den enkelte på briksen, og jeg tager afsæt i de skavanker og udfordringer et moderne menneske typisk har.
Tilsammen har mine behandlinger en kraftig indvirkning på kroppens selvhelbredende egenskaber, da de løsner, bearbejder og frigiver spændinger, energier og blokeringer for dermed at giver dig øget overskud og energi i din hverdag. Det har været inspiration for behandlingssystemet navn Body-sds, hvor sds står for self development system, forstået som kroppens egen evne til at helbrede sig selv, når den får de rette betingelser. Jeg lytter, mærker og bruger meget min intuition i forbindelse med mine behandlinger.
Hvile lidelser og sygdomme er kropsterapi godt imod?
Kropsterapi kan være en meget effektiv behandlingsmetode til en lang række forskellige sygdomme, lidelser og tilstande. Kropsterapi (kropsterapeut uddannet ved Body-sds) er en holistisk alternativ behandling, der både tager din krop, din psyke og deres samspil alvorligt og er velegnet til f.eks.:
- Løsne op for musklernes spændinger
- Justere skævhederne i din krop
- Afstresse nervesystemet med pulserende massage og åndedrætsøvelser
- Være mere til stede med din krop
- Få kontakt til dit følelsesliv. Undertrykte følelser kan manifestere sig som muskelspændinger og ledsmerter.
- Opnå smidighed i både krop og sind
- Generere velvære og overskud
- Forøge din følelse af livslyst, selvtillid og selvværd
- Restituere i forbindelse med sportsskader
- Løfte dig fra en følelse af udbrændthed
- Øge dine mentale præstationer og koncentration
- Få konkrete værktøjer til at komme af med angst og depression
Det gælder også alle former for smerter, gigtsygdomme i led og muskler, hovedpine/migræne, frossen skulder, tennisalbue, rygsmerter, menstruationsproblemer, mavelidelser, hormonelle problemer, bihulebetændelse, forhøjet blodtryk, hudproblemer, kredsløbsproblemer, piskesmældslæsioner, stress, lidelser i sanseorganer og lavt immunforsvar.
Hvordan virker kropsterapi?
Kropsterapi er en behandlingsform, som kan afhjælpe smerter, sygdomme og skavanker i kroppen, som nævnt under punktet ”Hvilke lidelser og sygdomme er kropsterapi godt imod?”
Kropsterapi handler meget om at mærke og lokalisere spændinger og tage den information ind i et holistisk perspektiv.
Behandlingen er orienteret mod meridianbaner, kroppen frigiver forskellige spændinger, energier og stoffer, som sætter gang i kroppens selvhelbredende egenskaber og egen helingsproces. Herefter er kroppen i gang med at genoprette energibalancen og lindre og helbrede ubalancer i kroppen.
Hvor hurtigt virker kropsterapi?
De fleste, hvis ikke alle, vil allerede efter første behandling mærke en forandring og nogle også en umiddelbar forbedring, og vi må indstille os på flere behandlinger i et forløb for at skabe de resultater, der først ses og mærkes senere.
Vi kan hjælpe kroppen med at helbrede sig selv på mange forskellige måder, det vil jeg blandt meget andet komme ind på i forbindelse med din behandling. Og mine anbefalinger skal tages som en anbefaling, og så vælger du selv, om du vil følge det eller ej. Vores helbred er og bliver vores eget ansvar.
Er der bivirkninger ved kropsterapi?
Nej, der er umiddelbart ingen bivirkninger ved kropsterapi, mange kan opleve en smule træthed, nogle få oplever meget træthed. Efter endt behandling kan der opleves en ømhed i kroppen. For langt de fleste forsvinder denne ømhed hurtigt igen.
Har du over længere tid undertrykt smerter, kan du opleve, at du lige efter en behandling får mere ondt. Dette skyldes sandsynligvis, at du tidligere ikke har haft kontakt til denne del af din krop, og den nu er blevet bevidstgjort. Vi er af den overbevisning, at hvis du ikke får løsnet op for undertrykte smerter, vil risikoen for yderligere skavanker eller sygdomme på sigt være større. I tilfælde, hvor der er åbnet for undertrykte smerter, vil det kræve yderligere behandlinger.
Der kan også være følelsesmæssige reaktioner efter en behandling, hvilket er helt naturligt, og min egen tilgang er at have tillid til processen, kroppen ved, hvad den gør, og hvad den skal gøre. Og du er naturligvis altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du er i tvivl om en reaktion eller tilstand.
Gør kropsterapi ondt?
Nej, som udgangspunkt gør kropsterapi ikke ondt, og det er heller ikke meningen, at det skal gøre ondt for at hjælpe. Så der er ikke nødvendigvis nogen sandhed over ordsproget ”med ondt skal ondt fordrives”.
Når det er sagt, vil nogle mærke, at det kan gøre ondt, hvilket udspringer af de spændinger, vi har i kroppen. Som jeg plejer at sige, jeg påfører ikke din krop noget eller nogen smerte, jeg minder din krop om, hvilke ubalancer og smerter din krop allerede har. I takt med behandlingerne vil spændinger og smerter aftage.
Jeg vil for altid mene, at de helbredsmæssige fordele suverænt overskygger en evt. midlertidig smerte.
Hvad hjælper mod allergi? Kan jeg slippe af med allergi? og hvordan?
Mange danskere lider af allergier, der gør livet mere udfordrende. Desværre tyer mange til hurtige akutløsninger, som blot lindrer i en kortvarig periode, hvorefter génerne viser sig igen.
Lider du af allergi er der heldigvis håb forude. Og løsningen er ikke at fylde din krop med medicin og andre midler mod allergi, som for det første kun er symptombehandling, men heller ikke er sundt for kroppen.
Kropsterapi har rigtig stor effekt på allergi og intolerancer. Kroppens system, organer og immunforsvaret bliver stimuleret, og symptomer vil blive reduceret.
Mit udgangspunkt er, at hele kroppen hænger sammen fysisk, følelsesmæssigt og mentalt, så det vil være gavnligt at tage et 360 grader check.
Kan jeg slippe af med angst? og hvordan?
Angst optræder i mange forklædninger, angst kan manifestere sig i mange forskellige varianter, f.eks. som social angst, panikangst, generaliseret angst, OCD og posttraumatisk stress syndrom (PTSD). Angsten kan f.eks. tage afsæt i bekymringer eller fremtidstanker, den kan tage afsæt i en ubearbejdet oplevelse, angst vil så godt som altid være ledsaget af store følelser af ubehag.
I svære tilfælde kan angsten blive invaliderende for vores livsførelse. Der findes så mange symptomer på angst, at det kan fylde en hel side, jeg nævner i flæng: anspændt fysisk og psykisk, hjertebanken, kvælningsfornemmelser, muskelspændinger, ondt i maven, rysten, svedeture, tankemylder, åndenød, m.m.. Oplever du angst, kan effektiv kropsterapi hjælpe dig med at slippe angsten.
Chok og traumer - kan det også afhjælpes med kropsterapi?
Ja det er helt afgjort, behandlinger kan afhjælpe chok og traumer, idet gamle følelser, chok, traumer sætter sig kroppen og ”vokser”, hvis vi ikke arbejder med det. Der findes i øvrigt masser af litteratur og undersøgelser om det f.eks. har Peter Levine skrevet flere bøger om emner, og jeg kan anbefale ”Væk tigeren”.
Med behandlingerne er det muligt at arbejde på det kropslige, det følelsesmæssige, det mentale, og jo flere plan vi arbejder på, jo bedre mulighed har vi for at få fat i chok, traumer og gamle følelser, som ikke længere er hensigtsmæssige for os. Desværre bliver vi ”præmieret” for alt, hvad der foregår i vores hoved, det er her, de fleste af os bliver ”værdisat”, og så bliver kroppen ”pakket væk”, selvom forløsningen oftest findes i kroppen.
Så snart du begynder at mærke din krop, begynder der at ske underværker. De fleste oplever, de er blevet 10 kg. lettere efter en behandling. Og lige præcis dét, at du har lysten og modet til at møde et chok, et traume, en uønsket følelse vil i sig selv være en god start på en forandring. Det er værd at huske, at hvis vi ikke vil ”ruske op” i det (fordi det er ubehageligt eller andet), så betyder det jo ikke, at tingene forsvinder, vi har det stadigt gemt i vore krop. Og det giver bøvl.
Flyskræk – kan kropsterapi afhjælpe det?
Flyskræk – eller aviofobi – er angsten for at flyve, og jeg oplever, flyskræk kan være påvirket af mange andre og forskellige faktorer som f.eks. højdeskræk, en social fobi, ingen flugtveje, klaustrofobi, manglende kontrol, traume lagret i din krop.
Ca. 500.000 danskere lider af flyskræk, og det handler om frygt for turbulens under vejs for langt over halvdelen, det betyder, når rejsen bliver gennemført, vil det være med stort ubehag. Uagtet årsagen kan vi arbejde os frem til at neutralisere årsag, og du kan komme af sted på ferie eller forretningsrejse. Hvis vi ikke kan komme til bunds inden en evt. rejse, kan jeg give dig forskellige fif og teknikker med, som vil reducere dit ubehag, og hjælpe dig til at være til stede i følelsen.
Hjælper kropsterapi mod gigt?
Ja, det gør det bestemt.
De vel nok hyppigste gigttyper er leddegigt og slidgigt.
Slidgigt var lige præcis grunden til, at jeg selv fik øje på Body-sds og startede med at få behandlinger. For mit vedkommende har det været et langt sejt træk, og når smertefrihed er én af glæderne og gevinsterne, er der ikke grænser for min villighed til at prøve tingene af.
Og uanset type er den behandling af hele kroppen og tarmsystemet, pulsering, gennemstrømning, iltning af blodet, fremme udskillelse af affaldsstoffer, tale ind i hvordan vi ser verden og os selv. Igen kan vi med fordel tage et 360 grader check, se på kosten og evt. tilskud.
Hvad gør man ved hælsporer? Hvordan kan man behandle hælspore?
Jeg har særdeles gode erfaringer med behandling af hælsporer, i en periode kom der hele tiden nye klienter hver uge med netop hælspore. Igen vil jeg behandle hele kroppen, så der kommer gennemstrømning, og du vil hurtigt mærke effekten. Og vel vidende at kroppen sammen, også med dit sind, vil jeg have fokus på de organer, der er relateret til din hælspore.
Iskiassmerter – hvordan kan en behandling hjælpe?
Jeg har gode erfaring med at behandle for iskiassmerter, som jeg typisk opfatter som et udtryk for en belastning, der vil aftage i takt med jeg løsner din krop og f.eks. med fokus på dine hofter, som ”lider” under vores livsstil og stillesiddende tilværelse.
Jeg behandler din krop på forside og bagside ved hver behandling uanset problemstilling, og har naturligvis fokus på den specifikke problemstilling. Du kan også ”risikere” at blive sendt hjem med opfordring til at lave nogle øvelser.
Hvilke behandlinger hjælper ved migræne?
Der kan være mange årsager til, at du har migræne, vi kender til to typer, enten hvor karrene trækker sig sammen, eller hvor karrene åbner sig for meget.
Det er oftest spændinger og især en spændt nakke, der er ballademageren her. Løsningen er behandling af hele kroppen og fokus på nakke og skuldre. Og så vil det nærmest altid give pote at udelukkede meget af det sukker og hvedemel, der findes i en gennemsnitlig kostsammensætning.
Musearm – golfalbue - tennisalbue - kan du slippe af med den?
Begrebet musearm dækker over forskellige tilstande i hånd, håndled, arm, skulder, det betyder at såvel symptomer som diagnose kan variere. Nakkesmerter optræder til tider ved musearm. De fleste oplever smerte, nogle oplever hævelse.
Og nej det behøver slet ikke at være relateret til arbejde ved en computer – eller tennis ved tennisalbue – eller golf ved golfalbue – mange har det uden at ha arbejdet ved en computer – spillet tennis – svunget golfkøllen. Kropsterapi er som skræddersyet til at behandling en musearm – tennisalbue – golfalbue, da selve teknikken giver kroppen øget gennemstrømning i væv og muskler, udrensning, kroppen begynder sin egen selvhealing.
OCD – hvad kan kropsterapi gøre?
Kropsterapi handler generelt meget om at åbne for bevidste og ubevidste blokeringer i kroppen og hjælper med en udrensning i kroppen, vi får bedre ”plads i kroppen” og kan bedre rumme de følelser og tanker, vi går med. Alene dét vil gøre en meget stor forskel for de fleste. De fleste hvis ikke alle vil opleve en forbedring og reduktion af ens tvangstanker.
Tvangstanker og OCD er lige så forskelligt som vi mennesker er, så ikke ét tilfælde er ens.
Piskesmæld – og hvordan kan kropsterapi hjælpe?
Jeg har rigtig gode erfaringer med behandling af piskesmæld, og jeg synes, det er meget interessant, at et af de større forsikringsselskaber i mere end 15 år har anbefalet Body-sds kropsterapi som behandling af piskesmæld, det gør et forsikringsselskab jo ikke sådan uden videre og uden at det naturligvis hjælper – det betyder klienten bliver sit piskesmæld kvit, og forsikringsselskabet sparer penge til den forsikrede. Så det er vel en ret god historie.
De oplevede smerter ved piskesmæld kan være diffuse og i andre tilfælde specifikke, ofte noget med ømme muskler på hals og i nakke, trækkende ned i øvre skulder, smerterne vil for de fleste aftage efter få behandlinger. Efter nogen tid glemte en af mine klienter faktisk, at det lige præcis var derfor hun var kommet til mig, smerter og symptomer var helt væk.
Jeg vil bestemt behandle hele din krop og skabe flow og gennemstrømning fra top til tå, langsomt vil forstuvningen løsne sig, og der er ofte et chok tilknyttet til episoden, der gav piskesmæld, det vil vi også arbejde med.
Kan Body-sds gøre noget ved rygproblemer? Diskusprolaps? Skoliose? Scheuermann?
Det korte svar er ja. Fra tidligere undersøgelser ved vi, at mere en 90% af dem, der får kropsterapi behandlinger mod disse skavanker og sygdomme, oplever en klar forbedring efter kort tid. Og behandlingsformen er så fantastisk til forskellige problemstillinger relateret til bevægeapparatet som: diskusprolaps, dårlig holdning, hold i ryggen, rundryggethed, Scheuermann, skæv ryg, svag ryg. Det hjælper så meget at få afspændt sin ryg, så vi kan være i kroppen igen. Nøgleordene er afspænding og åndedræt. Efterfulgt af gennemstrømning. Så uanset hvilken ryglidelse, du lider af, er der hjælp at hente og dette uden operation.
Betændelsestilstande - Skinnebensbetændelse – er der hjælp at hente med kropsterapi?
Kropsterapi er særdeles velegnet til behandling af betændelsestilstande i kroppen, det er nærmest som skræddersyet, idet en betændelsestilstand kræver gennemstrømning i væv og muskler, og dét er jo én af kernerne i Body-sds kropsterapi, det hjælper til udrensning af affaldsstoffer og langsomt vender det udsatte område tilbage til balance og normal funktion og tilstand. Ikke mindst takket være alle de gode behandlingsteknikker indeholdt i mine behandlinger.
Jeg arbejder ud fra, at hele kroppen hænger sammen, derfor vil jeg altid behandle hele kroppen, og jeg ønsker at skabe flow i hele din krop og ikke kun i et udsat område. Jeg vil også komme med anbefalinger omkring kost og evt. tilskud som er kendt for at have en virksom effekt på betændelse i kroppen.
Jeg ser fra tid til anden sportsudøvere og især løbere med skinnebensbetændelse, og jeg har fin erfaring med behandling af disse skader. Det kan være lidt tidskrævende, da netop skinnebensbetændelse jo ofte vil blive dagligt udfordret, da det nærmest er umuligt at undgå en daglig irritation, men behandlingerne giver gennemstrømning i væv og muskler, og så er der håb forude.
Så det bedste man kan gøre er at komme hurtigt i gang med behandlingerne.
For nogle kan det tage 3-4 behandlinger, for andre kan det tage længere tid, også set i relation til, hvor længe det har stået på.
Sorg – hvordan behandles sorg?
De fleste af os oplever én eller flere alvorlige kriser i vores liv, det være at miste en af vore nære, skilsmisse eller f.eks. job kommer vores krop og sind hurtigt i et alarmberedskab, og det kan komme til udtryk i en sorg. Følelserne sætter dig i kroppen, og det kan medføre forskellige belastninger og skavanker.
Det er vigtigt at tage fat i sine udfordringer, det hjælper ikke at se i den anden retning eller forsøge at undertrykke det. Det er tværtimod af afgørende betydning at få sat ord på sine følelser og få bearbejdet de følelser, der har sat sig i kroppen, derfor er det så givende og helende at modtage kropsterapi. Behandlinger i denne proces vil hjælpe dig både fysisk og psykisk, og du vil komme i bedre balance.
Spiseforstyrrelser – hvad kan en behandling gøre?
Jeg oplever, også set med min erfaring som frivillig i LMS, Landsforeningen for Spiseforstyrrelser og Selvskade, at spiseforstyrrelser ofte er meget forskellige, årsagen kan være meget forskellig, og det eneste næsten sikre er, at det ikke handler om maden eller træningen, den er en måde at udøve kontrol.
Min behandling handler om at mærke efter, hvad din krop har brug for, derefter starter en langsom opblødning og åbning, du vil langsomt mærke en lettelse og et frirum. Nogen gange vil jeg sætte ord på, andre gange vil jeg blot lade dig selv mærke effekten i din krop.
Hvordan behandles stress? Stress hvad gør man? Hjælper kropsterapi?
Mange tusinder af danskere rammes hvert år af stress, og flere læger taler ligefrem om stress som en ny folkesygdom. Stress skyldes blandt andet vores travle livsstil, hvor det konstant forventes, at vi yder vores bedste både privat og på arbejdspladsen. Det bliver en utrættelig kamp, der kan ende i stress, angst og depression.
Derfor er det vigtigt at lytte til din krop, for stress skal tages alvorligt. Når man føler sig stresset, er kroppen i oprør og sender en række signaler, som man skal tage alvorligt. Det er derfor vigtigt, at du tager affære, når du føler, at det hele bliver for meget.
Kroppens indre og ydre skal være i balance, da kroppen er én samlet mekanisme, hvor begge dele skal fungere godt. Denne tilgang er også grunden til, at flere stressramte klienter slipper af med stress blot ved hjælp af kropsterapi og ikke behøver yderligere hjælp.
Hvad er udbrændthed? Udbrændthed hvad gør jeg? Er kropsterapi min ven?
Mange tror, at udbrændthed kan sidesættes med stress, hvilket ikke er tilfældet. I modsætning til stress går udbrændthed ikke over af sig selv efter en periode med ro.
Udbrændthed kan ramme alle erhvervs- og aldersgrupper og udløses ofte af psykosociale problemer på arbejdet. Det er især meget engagerede medarbejdere med høje krav til sig selv og store, langvarige arbejdsbelastninger, der er mest udsatte. Resultatet er fysisk og psykisk træthed efter en længere periode med kronisk stress.
Videnskabelige undersøgelser har vist, at udbrændthed er en af de højst rangerende årsager til, at raske kvinder og mænd får blodpropper. Udbrændthed er derfor en risikofaktor på lige fod med rygning og forhøjet blodtryk. Der er derfor al mulig grund til at være opmærksom og ikke mindst at handle, hvis du føler dig psykisk og fysisk udmattet.
Så hvis du oplever, at kroppens ’batteri’ er ved at være opbrugt, oplever ændret søvnmønster og hyppigere sygdom, er det måske tiden til at se på dit liv og helbred. Kropsterapi kan være en meget stor hjælp og livline.
Hvor stor en procentdel af klienter oplever en forbedring?
På baggrund af en tilfredshedsundersøgelse er fordelingen af oplevet forbedring:
Angstproblemer 87%
Arme & fingre 86%
Fodproblemer 88%
Hofteproblemer 90%
Knæproblemer 93%
Kontorskade 86%
Nakkeproblemer 92%
Rygproblemer 90%
Sportsskade 88%
Stressproblemer 92%